miercuri, 3 iunie 2015

Cartofi chinezesti picanti

Sant  foarte rapid de pregatit si ideale pentru iubitorii  preparatelor picante...
Ingrediente/portie mare
5-cartofi medii
2-linguri de ulei
sare,piper
ardei iute
Curatam si razuim cartofii prin razatoarea/spaghetti raw,(daca nu aveti atunci taiati cartofii manual ca pe taieteii de casa).Spalam  cartofii  de amidon sub jet de apa, pana iese  apa limpede,scurgem apa,punem cartofii pe un prosop de hartie sau bumbac si-i  tapetam  pana se usuca bine.
Intr-o tigaie mai adanca sau wok  la foc mediu... punem uleiul la incins, cand   uleiul  este  incins adaugam ardeiul iute tocat, imediat adaugam si cartofii  si amestecam cu miscari rapide de jos in sus,folosindu-va de 2 furculite sau betisoare chinezesti. In 2min cartofii incep sa devina transparenti ,amestecam continuu ,cartofii trebuie sa fie semicruzi (al dente),dupa inca 2min adaugam sarea si piperul amestecam bine si cartofii sant gata...
Pofta buna!


Niciun comentariu: