Stiu ca sunt multe variante ...Si mai stiu ca in fiecare regiune gospodinele fac schimb de retete in prepararea acestei minunatii .Am sa va impartasesc reteta pe care am preluat-o de la Mama!
Ingrediente/3portii
8-10rosii medii
3 cepe medii
1vanata carnoasa
1 morcov mediu
1/2pahar de ulei
2foi de dafin
sare si piper boabe(macinat)
Intr-un ceaun sau alt vas mai adanc incins punem uleiul,tocam ceapa cat mai marunt si o punem la calit,aruncam peste si foile de dafin cu piperul boabe.
Cand ceapa devine cristalina adaugam morcovul tocat cubulete(mai mari sau mai mici).Le lasam sa se caleasca 5 min.
Intr-e timp dam rosiile prin razatoare, sau le tocati marunt...
Adaugam si rosiile peste ceapa cu morcovul rumenite putin, lasam sa fiarba 7-10min.
Trimitem in ceaun si vanata proaspat tocata cubulete(puteti sa o curatati de coaja)eu nu arunc coaja de la legume...
Amestecam usor,punem capacul si la foc minim lasam pentru 20-25min ,amestecam periodic sa nu se lipeasca de vas.
Dupa 25min adaugam sare dupa gust, amestecam si mai lasam 2min,dupa care stingem focul .
Putem sa-l consumam cald sau rece.Mie imi place dupa ce sta cateva ore, se patrund aromele si gustul devine diferit de cel cald.
Bun tare... uns pe un calcai de paine!!!
Ingrediente/3portii
8-10rosii medii
3 cepe medii
1vanata carnoasa
1 morcov mediu
1/2pahar de ulei
2foi de dafin
sare si piper boabe(macinat)
Intr-un ceaun sau alt vas mai adanc incins punem uleiul,tocam ceapa cat mai marunt si o punem la calit,aruncam peste si foile de dafin cu piperul boabe.
Cand ceapa devine cristalina adaugam morcovul tocat cubulete(mai mari sau mai mici).Le lasam sa se caleasca 5 min.
Intr-e timp dam rosiile prin razatoare, sau le tocati marunt...
Adaugam si rosiile peste ceapa cu morcovul rumenite putin, lasam sa fiarba 7-10min.
Trimitem in ceaun si vanata proaspat tocata cubulete(puteti sa o curatati de coaja)eu nu arunc coaja de la legume...
Amestecam usor,punem capacul si la foc minim lasam pentru 20-25min ,amestecam periodic sa nu se lipeasca de vas.
Dupa 25min adaugam sare dupa gust, amestecam si mai lasam 2min,dupa care stingem focul .
Putem sa-l consumam cald sau rece.Mie imi place dupa ce sta cateva ore, se patrund aromele si gustul devine diferit de cel cald.
Bun tare... uns pe un calcai de paine!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu