marți, 18 august 2015

Ghveci (zacusca) cu vinete ca la mama

Stiu ca sunt  multe variante ...Si mai stiu ca in fiecare regiune  gospodinele fac schimb de retete in prepararea acestei minunatii .Am sa va impartasesc reteta  pe care am preluat-o de la Mama!
Ingrediente/3portii
8-10rosii  medii
3 cepe medii
1vanata carnoasa
1 morcov mediu
1/2pahar de ulei
2foi de dafin
sare si piper boabe(macinat)
Intr-un ceaun  sau alt vas mai adanc incins punem uleiul,tocam ceapa cat mai marunt si o punem la calit,aruncam peste si foile de dafin cu piperul boabe.
Cand ceapa devine cristalina adaugam morcovul tocat cubulete(mai mari sau mai mici).Le lasam sa se caleasca 5 min.
 Intr-e timp dam rosiile prin razatoare, sau le tocati  marunt...
Adaugam si rosiile peste ceapa cu morcovul  rumenite putin, lasam sa  fiarba 7-10min.
 Trimitem in ceaun si vanata proaspat tocata cubulete(puteti sa o curatati de coaja)eu nu arunc  coaja de la legume...
 Amestecam usor,punem capacul si la foc minim lasam pentru 20-25min ,amestecam periodic sa nu se lipeasca de vas.
Dupa  25min adaugam sare dupa gust, amestecam si mai lasam 2min,dupa care stingem focul .
Putem sa-l consumam cald  sau rece.Mie imi place dupa ce sta cateva ore,  se patrund aromele si gustul devine diferit de  cel cald.


 Bun tare... uns pe un calcai de paine!!!




Niciun comentariu: