duminică, 29 martie 2015

Crema de nuci fiarta

Aceasta crema este  foarte rapida , delicioasa chiar si pe paine,perfecta pentru torturi,foi de napolitane, rulade si multe altele.
Ingrediente/350g
125g-nuci macinate
130g-zahar
150ml-lapte
10g-rom(optional)
Punem laptele cu zaharul  intr-o craticioara sa fiarba la foc mic.
Amestecam pana se topeste zaharul, cand laptelele spumeaza si se ridica punem nucile macinate.
Avem grija sa amestecam continuu pana incepe sa se ingroase , dupa 3min vedem ca se ingroasa  mai lasam 3min si stingem focul, (daca facem crema /copii adaugam romul imediat cand inca crema e fierbinte),amestecam si lasam sa se racesca.
Daca crema e pentru maturi atunci o lasati sa se racesca bine, dupa care adaugam romul si amestecam pana se omogenizeaza.
Pofta buna!

Niciun comentariu: