Este o imitatie (a prajiturii originale care este facuta din aluat cu untura pentru cornulete) dar in rest e la fel de delicioasa, chiar daca e cu smantana e foarte racoroasa si usoara pentru a potoli pofta de dulce , mie personal mai tare imi place asa ... poate pentru ca ador clatitele sau ca pot manca mai multa decat din cea originala!
Ingrediente/6-8portii
10-15 Foi fine de clatite(pentru a da forma piramidei)
400-500g-visine fara samburi in suc propriu scurse bine (compot)
500g-smantana30%
2p-zahar vanilinat
150-200g zahar
50g-ciocolata(sau cacao)
Punem intr-un vas smantana rece cu zaharul vanilinat si o batem un minut,
adaugam si zaharul si mai batem 2minute pana se topeste zaharul.
Crema este gata... o dam la o parte si ne apucam de montat prajitura.
Pe marginea foii de clatita asezam in rand visinile scurse (la dorinta si un rand de crema).
Ridicam marginea clatitei peste visine si rulam ...
Le rulam frumos asa pe toate.Nu faceti piramida mai mare de 15 foi pentru ca se deformeaza rulourile de la greutate.
Asezam pe un platou 5 rulouri,
ungem rulourile cu crema.
urmeza 4 rulouri si iar ungem,apoi 3 si ungem,2 si ungem...
nu uitati si de1 ultimul ... avem piramida gata.
Umplem capetele cu crema pe ambele parti.
Acoperim prajitura cu crema , o nivelam frumusel si dam prajitura la rece pentru 3-4 ore.
Pofta buna!
Ingrediente/6-8portii
10-15 Foi fine de clatite(pentru a da forma piramidei)
400-500g-visine fara samburi in suc propriu scurse bine (compot)
500g-smantana30%
2p-zahar vanilinat
150-200g zahar
50g-ciocolata(sau cacao)
Punem intr-un vas smantana rece cu zaharul vanilinat si o batem un minut,
adaugam si zaharul si mai batem 2minute pana se topeste zaharul.
Crema este gata... o dam la o parte si ne apucam de montat prajitura.
Pe marginea foii de clatita asezam in rand visinile scurse (la dorinta si un rand de crema).
Ridicam marginea clatitei peste visine si rulam ...
Le rulam frumos asa pe toate.Nu faceti piramida mai mare de 15 foi pentru ca se deformeaza rulourile de la greutate.
Asezam pe un platou 5 rulouri,
ungem rulourile cu crema.
urmeza 4 rulouri si iar ungem,apoi 3 si ungem,2 si ungem...
nu uitati si de1 ultimul ... avem piramida gata.
Umplem capetele cu crema pe ambele parti.
Acoperim prajitura cu crema , o nivelam frumusel si dam prajitura la rece pentru 3-4 ore.
Scoatem Cusma din frigider razuim ciocolata (cernem cacaoa)peste ea si prajitura este gata ...
Sectionam prajitura inainte de a o servi alaturi de o cafea, suc,compot de visine!Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu