Supa din cap de peste , se poate pune si alte parti din peste nu doar capul, e de preferat pestele de apa dulce proaspat pescuit(crap, caras,somn) este simplu de gatit si o alternativa foarte reusita altor supe.De fiecare data cand capatam peste proaspat, nu ratam sansa sa gatim o supa.
Pofta buna!
500g-cap de peste(2mai mici in cazul meu crap)
1/2-ardei galben gras
1-ardei rosu(dulce sau iute)
2-morcovi
2-cepe
3-cartofi
2-radacini de patrunjel
2-foi de dafin
3-linguri de ulei
sare,piper
verdeata(marar ,patrunjel,leustean)
Intr-o cratita punem radacina de patrunjel, o ceapa, capetele de peste (curatate de urechi si spalate in prealabil) foile de dafin si 2litri de apa rece.Punem cratita la foc mediu sa fiarba.
Intr-e timp punem in tigaia incinsa uleiul ceapa si morcovii tocati sa se caleasca
Dupa 25min a inceput sa fiarba pestele ,daca are spuma o soatem cu spumiera si mai lasam sa fiarba 5min.
La ceapa si morcovii caliti punem un polonic din supa de peste,
amestecate bine le adaugam la peste in cratita,amestecam si asteptam sa dea in clocot.
Cand da in clocot scoatem capetele de peste din cratita pentru a separa carnea de oase.
Tocam cartofii cubulete si le adaugam in supa si le lasam sa fiarba 15min
Dupa 15min de fiert cartofii piparam si saram dupa gust,
Carnea de peste aleasa de pe oase,ardeii tocati si verdeata le adaugam in supa,
amestecam si mai lasam 5min sa fiarba...
dupa care stingem focul ,punem capacul si lasam sa se patrunda aromele si gusturile pentru 1ora
Se orneaza cu verdeata proaspata si se serveste calda cu ardei iuti, smantana, sau un cub de untPofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu