sâmbătă, 18 aprilie 2015

Supa din cap de peste

Supa din cap de peste ,   se poate pune si alte parti din peste nu  doar  capul,  e de preferat pestele de apa dulce proaspat pescuit(crap, caras,somn) este simplu de gatit si  o alternativa foarte reusita altor supe.De fiecare data cand capatam peste proaspat,  nu ratam sansa sa  gatim  o supa.
 
500g-cap de peste(2mai mici in cazul meu crap)
 1/2-ardei galben gras
1-ardei rosu(dulce sau iute)
2-morcovi
2-cepe
3-cartofi
2-radacini de patrunjel
2-foi de dafin
3-linguri de ulei
sare,piper
verdeata(marar ,patrunjel,leustean)
 Intr-o cratita punem radacina de patrunjel, o ceapa, capetele de peste (curatate de urechi si spalate in prealabil) foile de dafin si 2litri de apa rece.Punem cratita  la foc mediu sa fiarba.
Intr-e timp punem in tigaia incinsa uleiul ceapa si morcovii tocati sa se caleasca
Dupa 25min a inceput sa fiarba  pestele ,daca are spuma o soatem cu spumiera si mai lasam sa fiarba 5min.
 La ceapa si morcovii caliti punem un polonic din supa de peste,
amestecate bine le adaugam la peste in cratita,amestecam si asteptam sa dea in clocot.
Cand da in clocot scoatem  capetele de peste din cratita pentru a separa carnea de oase.
Tocam cartofii cubulete si le adaugam in supa si le lasam sa fiarba 15min
 Dupa 15min de fiert cartofii piparam  si saram  dupa gust,
Carnea de peste aleasa de  pe oase,ardeii tocati si verdeata  le adaugam in  supa,
 amestecam si  mai lasam 5min sa fiarba...
dupa care stingem focul ,punem capacul si lasam sa se patrunda aromele si gusturile pentru 1ora
 Se orneaza cu verdeata proaspata si se serveste calda cu ardei iuti, smantana, sau un cub de unt

Pofta buna!


Niciun comentariu: