Va doresc un Paste fericit alaturi de cei dragi!
Ingrediente/O pasca mare si 2cozonaci
1,400kg-faina alba superioara
350g-zahar
5oua+1/uns
50g-drojdie proaspata(sau30g uscata)
1lingurita-sare
2p-zahar vanilinat
200g-unt
500ml-lapte
umplutura pentru pasca
200g-branza
1p-zahar vanilinat
2linguri -zahar
1lingura - de samantana
1-ou
umplutura pentru cozonaci
100g-mac
2 linguri-zahar
1-albus de ou
Faina tinuta la cald din timp ,o cernem de cateva ori, punem din ea jumatate intr-un bol mai maricel si facem in ea o gropita
In alt bol faramitam drojdia si adaugam la ea 2linguri de lapte cald , 2linguri de zahar si 2linguri de faina amestecam bine si o turnam toata in gropita de faina din bolul de mai sus,acoperim cu un prosop si-l punem la cald.
Cat se ridica maiaua,mixam ouale cu zaharul si vanilia,
cand sau dublat in volum adaugam si laptele caldut cate putin tot mixand concomitent.
Intr-e timp sa ridicat maiaua
Adaugam la faina cu maia toata comopzitia din oua,
si adaugam putin cate putin din faina ramasa,framantam bine aluatul pana strange toata faina.
Topim untul
framantam aluatul timp de 30min incorporand untul, inmuind periodic mainile in el pana se termina tot.
Acoperim bolul cu prosopul si-l dam la cald pentru 1ora sa creasca.
Dupa ce sa dublat in volum il scoatem pe masa presarata cu putina faina si-l adunam.
Dupa ce am adunat coca o impartim in trei parti , una mai mare/pasca si doua mai mici/cozonac
Partile pentru cozonac le acoperim si le punem la cald.
Pasca
Luam o cocuta mica si intindem o foaie care o punem la fundul tavii tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt.
Din cocuta mare intindem doua suluri lungi.
Iar din cocuta cea mica ramasa intindem 4 suluiri mai scurte.
Din sulurile lungi impletim o cosita,
si din cele mici 2 cosite.
Cosita lunga o asezam in jurul tavii
iar cele scurte in forma de cruce pe centru ,acoperim tava si o punem la cald.
Facem umplutura,branza cu vanilia,2linguri de zahar,smantana si oul le amestecam bine,
Dupa ce a crescut putin pasca umplem golurile cu branza o acoperim si o punem iar la cald.
Cozonacul
Batem un albus spuma si adaugam la el 2 linguri de zahar si macul ,amestecam bine.
Luam o coca din cele doua si facem doua fasii
Le ungem cu mac si le rulam
Impletim o cosita,taiem atent varfurile, o indoim si o punem in tava tapetata cu hartie de copt, la fel facem si cu cealalta coca ,acoperim cu un prosop si-i dam la cald.
Cand au crescut frumos
Batem oul ramas cu o lingura de ulei si ungem pasca si cozonacii, ii dam la cuptor pentru circa 40-50min,
inainte de ai scoate facem testul cu scobitoarea,
Ii scoatem din tavi pe un gratar sa se raceasca.
Aici o sectiune...
Paste Fericit si Lumina in suflete!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu