marți, 10 martie 2015

Foi de clatite roz

Clatitele  daca  le  schimbam  culoarea se schimba  si  textura  si gustul , sa  va  arat cum le   fac eu  de culoarea roz...Se umplu doar cu umpluturi  sarate,creme de branza,branza topita,peste afumat, vinete tocate cu maioneza s.a

Ingrediente/14 foi  
500ml-lapte
120g-faina alba(1pahar)
2oua
O sfecla rosie - fiarta si curatata (sau doar  sucul stors)
1cub de unt-pentru uns tigaia
1lingura-suc de lamaie
1varf de sare
Intr-un bol punem ouale cu sarea  si le batem putin
Adaugam jumatate din lapte  si iar amestecam bine.
Urmeaza faina si amestecam  bine,
 amestecam pana  se incorporeaza bine  amestecul si  nu  sant cocoloase.
Razuim prin razatoarea marunta sfecla(nu o facem piure/ca se lasa la fundul bolului si riscati sa ramana in bol spre sfarsit doar pireul de sfecla )  adaugam la ea sucul de lamaie si amestecam putin.
Sfecla razuita  cu sucul de lamaie o adaugam la compozitia din lapte si faina,amestecam bine,
dupa care adaugam si restul laptelui, amestecam iar bine si lasam /15min sa se umfle faina bine.
 Va iesi ca o smantana lichida  cu sfecla (nu uitati sa amestecati compozitia inainte de fiecare clatita)asa vor iesi  toate la fel de subtiri.
In tigaia/clatite incinsa bine si unsa la fiecare clatita...punem cate un polonic din compozitia amestecata bine si cu  leganare rapida  imprastiem pe tot fundul tigaii, le coacem 1,5-2min pe fiecare parte la foc mic spre mediu.
Le scoatem pe farfurie si daca dorim le mai ungem cu unt , asa  una cate una pana se termina compozitia.
Pofta buna!

Niciun comentariu: