Clatitele daca le schimbam culoarea se schimba si textura si gustul , sa va arat cum le fac eu de culoarea roz...Se umplu doar cu umpluturi sarate,creme de branza,branza topita,peste afumat, vinete tocate cu maioneza s.a
Ingrediente/14 foi
500ml-lapte
120g-faina alba(1pahar)
2oua
O sfecla rosie - fiarta si curatata (sau doar sucul stors)
1cub de unt-pentru uns tigaia
1lingura-suc de lamaie
1varf de sare
Intr-un bol punem ouale cu sarea si le batem putin
Adaugam jumatate din lapte si iar amestecam bine.
Urmeaza faina si amestecam bine,
amestecam pana se incorporeaza bine amestecul si nu sant cocoloase.
Razuim prin razatoarea marunta sfecla(nu o facem piure/ca se lasa la fundul bolului si riscati sa ramana in bol spre sfarsit doar pireul de sfecla ) adaugam la ea sucul de lamaie si amestecam putin.
Sfecla razuita cu sucul de lamaie o adaugam la compozitia din lapte si faina,amestecam bine,
dupa care adaugam si restul laptelui, amestecam iar bine si lasam /15min sa se umfle faina bine.
Va iesi ca o smantana lichida cu sfecla (nu uitati sa amestecati compozitia inainte de fiecare clatita)asa vor iesi toate la fel de subtiri.
In tigaia/clatite incinsa bine si unsa la fiecare clatita...punem cate un polonic din compozitia amestecata bine si cu leganare rapida imprastiem pe tot fundul tigaii, le coacem 1,5-2min pe fiecare parte la foc mic spre mediu.
Le scoatem pe farfurie si daca dorim le mai ungem cu unt , asa una cate una pana se termina compozitia.
Ingrediente/14 foi
500ml-lapte
120g-faina alba(1pahar)
2oua
O sfecla rosie - fiarta si curatata (sau doar sucul stors)
1cub de unt-pentru uns tigaia
1lingura-suc de lamaie
1varf de sare
Intr-un bol punem ouale cu sarea si le batem putin
Adaugam jumatate din lapte si iar amestecam bine.
Urmeaza faina si amestecam bine,
amestecam pana se incorporeaza bine amestecul si nu sant cocoloase.
Razuim prin razatoarea marunta sfecla(nu o facem piure/ca se lasa la fundul bolului si riscati sa ramana in bol spre sfarsit doar pireul de sfecla ) adaugam la ea sucul de lamaie si amestecam putin.
Sfecla razuita cu sucul de lamaie o adaugam la compozitia din lapte si faina,amestecam bine,
dupa care adaugam si restul laptelui, amestecam iar bine si lasam /15min sa se umfle faina bine.
Va iesi ca o smantana lichida cu sfecla (nu uitati sa amestecati compozitia inainte de fiecare clatita)asa vor iesi toate la fel de subtiri.
In tigaia/clatite incinsa bine si unsa la fiecare clatita...punem cate un polonic din compozitia amestecata bine si cu leganare rapida imprastiem pe tot fundul tigaii, le coacem 1,5-2min pe fiecare parte la foc mic spre mediu.
Le scoatem pe farfurie si daca dorim le mai ungem cu unt , asa una cate una pana se termina compozitia.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu