marți, 7 aprilie 2015

Placinta lenesa

Aveam o pofta de placinte... fara sa stau mult in  bucatarie asa ca  m-am apucat de treaba si v-am adus rezultatul.
Ingrediente/1kg
2foi-lavas armenesc(lipie fina,sau foi de placinte Filo)
500g-branza de vaci(urda sau telemea)
4-oua
100g-unt
300g-smantana
sare
ulei pentru uns tava
Amestecam branza bine cu doua oua si 2linguri de smantana,sare dupa gust.
Topim untul,intindem  o foaie de placinta pe masa,  sau pe o fata de masa de care nu va pare rau daca o murdarit si ungeti foaia cu unt.
Punem pe foaie jumatate din compozitia de branza,
rulam foaia de placinta cu branza repartizata, dupa care o sucim usor. 
 O asezam melc in tava cu hartie de copt  si unsa cu ulei,la fel procedam si cu cealalta foaie.
Ungem bine melcul cu unt topit si o dam in cuptorul preincalzit la 200grade,pe treapta superioara  a cuptorului pentru 20min pana incepe sa se rumeneasca usor.
In acest timp batem si celelate 2oua cu  un varf de sare si  restul  smantanii.
Cand placinta a inceput sa se rumenesca putin o scoatem si turnam ouale batute cu smantana peste ea.
Facem focul la 180grade si dam placinta la cuptor pentru inca 20min pana se rumeneste frumos.
Scoatem placinta din tava pe un gratar sa se racoreasca,o sectionam si servim calda sau rece.
Pofta buna!


Niciun comentariu: