miercuri, 8 aprilie 2015

Cornulete fragede de post

Sant fragede, aromate ,delicioase si  nici nu-ti dai seama ca sant de post, am gasit in camara ratacit un borcanel de dulceata din flori de trandafir alb si  primul  gand a fost la cornulete...
Ingrediente/500-600g
2pahare-faina alba
1/2pahare-ulei+4linguri/uns
1/2pahre-apa
1lingura-otet3%
5g-praf de copt
1varf de sare
1/2pahare-zahar pudra
150g dulceata de trandafir(rahat,halva,visine scurse de suc)
Intr-un bol amestecam sarea cu apa si jumatatea de pahar de ulei.
In alt bol cernem faina, facem o gropita in mijlocul gramajoarei de faina si stingem praful de copt cu otetul.
Adaugam apa cu uleiul peste faina amestecand concomitent  pana se ingroasa aluatul.
Este un aluat moale care nu se lipeste de maini,  il scoatem pe masa  putin  unsa cu ulei, framantam la el 5min,
  invelim coca in pelicula alimentara si o dam la congelator/30min sau in frigider/60min.
Dupa timpul scurs il scoatem din frigider pe masa unsa sau presarata cu faina, intindem  din aluatul rece cu sucitorul o foaie, ungem foaia pe toata suprafata cu 1lingura din uleiul ramas. 
Rulam foaia unsa si repetam  de 2-3ori procedura cu unsul si rulatul.
Impartim rulada in3-4 parti egale si din fiecare  intindem cate o foaie, taiem foaia in dreptunghiuri sau patratele, scoatem marginile le dam intr-o parte  (din care apoi  mai facem alta o foaie).
Asezam umplutura pe colt ridicam coltul si le rulam  spre alt colt pe diagonala.
Le aranjam pe tava tapetata cu hartie de copt ,le rulam pe toate ...dam tava la cuptorul preincalzit la190grade pe treapta superioara pentru 20-25min pana se rumenesc usor.
Le pudram cat sant calde  cu pudra proaspat cernuta (reci nu se va lipi pudra de ele)

Pofta buna!


Niciun comentariu: