duminică, 29 martie 2015

Rulada cu crema de nuci fiarta

E foarte usor de preparat !Este ideala pentru mic dejun...Eu insa mi-am asumat toate riscurile si am  mai mancat o bucata chiar daca era  deja seara.
Ingrediente/550gr
4-oua
4ling-faina alba(65g)
4ling-zahar(65g)
crema 
125g-nuci macinate
130g-zahar
150-lapte
1ling-rom
Incepem cu prepararea cremei dupa reteta Crema de nuci fiarta
Intr-un vas batem albusurile spuma cu un varf de sare.
Apoi in alt vas batem galbenusurile cu zaharul.
La galbenusurile batute spuma adaugam faina si amestecam bine compozitia.
Acum adaugam albusul batut spuma si amestecam cu o spatula usor pana se incorporeaza ambele compozitii.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu unt(asa se va scoate hartia uniform de pe rulada).
Nivelam compozitia cat tava si o dam in cuptorul  preincalzit la 180grade pentru 15min.
Aveti grija si urmariti sa nu se arda,chiar dupa 10-12min puteti  deja sa o testati cu scobitoarea,daca nu este gata atunci o mai lasati pana se rumeneste putin.
O scoatem pe un prosop  si  repejor o ungem cu crema pentru ca trebuie rulata calda.
ridicam marjginile cu ambele maini , indoim cam 2cm si incepem sa o rulam strans, hartia se scoate usor daca a fost unsa, chiar va ajuta la rulat in locul prosopului.
O rulati o inveliti in prosop si o lasati sa se raceasca, daca aveti rabdare...
O pudram ,o feliem si
o servim cu lapte, compot,suc ,cacao cu lapte,cafea.
Pofta buna!




Niciun comentariu: