marți, 31 martie 2015

Paste cu carne tocata


Pastele cu carne tocata (макароны по флотски)  este o reteta ruseasca, foarte rapida si cu minim ingrediente.Reteta originala este cu carne tocata (amestec din vita si porc) iar pastele le puteti folosi oricare de la simple pana cele integrale, numai nu taietei,eu le prepar  mai des cu piept de pui  pentru  ca ne place mai mult puiul.Pe cat de rapid se gatesc, tot  pe atat  de  rapid si dispar din farfurie!
Ingrediente/3portii
200g-paste (preferate)
400g-carne tocata(pui,vita cu porc)
2-cepe medii
50ml-ulei
sare,piper
Punem apa la fiert intr-o cratita pentru paste,cat fierbe apa ne ocupam de carne...
Intr-o tigaie mai adanca punem uleiul la incis si adaugam ceapa sa se caleasca.
Calim ceapa pana devine usor aurie , adaugam  la ea carnea tocata.
O pisam cu o furculita  si amestecam  bine pentru a nu se forma bulgarasi...
Lasam  carnea sa se calesca putin cu ceapa pentru 8min si amestecam  periodic,
in apa clocotita adaugam sarea si pastele, le fierbem 5-6min(conform instructiunilor de pe cutie).
La carnea din tigaie adaugan 3plonice din apa care fierb pastele punem capacul si lasam 5min sa se inabuse.
 Dupa 5min saram si piparam carnea, amestecam bine...
Imediat scurgem pastele  fierte de apa si le adaugam  in tigaie la carnea inabusita,
 amestecam pastele bine cu carnea si le lasam sa se inabuse sub capac pana se evapora toata zeama.
Le servim calde cu muraturi sau salata preferata...
Pofta buna!

Niciun comentariu: