Ingrediente/3portii
200g-paste (preferate)
400g-carne tocata(pui,vita cu porc)
2-cepe medii
50ml-ulei
sare,piper
Punem apa la fiert intr-o cratita pentru paste,cat fierbe apa ne ocupam de carne...
Intr-o tigaie mai adanca punem uleiul la incis si adaugam ceapa sa se caleasca.
Calim ceapa pana devine usor aurie , adaugam la ea carnea tocata.
O pisam cu o furculita si amestecam bine pentru a nu se forma bulgarasi...
Lasam carnea sa se calesca putin cu ceapa pentru 8min si amestecam periodic,
in apa clocotita adaugam sarea si pastele, le fierbem 5-6min(conform instructiunilor de pe cutie).La carnea din tigaie adaugan 3plonice din apa care fierb pastele punem capacul si lasam 5min sa se inabuse.
Dupa 5min saram si piparam carnea, amestecam bine...
Imediat scurgem pastele fierte de apa si le adaugam in tigaie la carnea inabusita,
amestecam pastele bine cu carnea si le lasam sa se inabuse sub capac pana se evapora toata zeama.
Le servim calde cu muraturi sau salata preferata...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu