Dat fiind faptul ca se apropie "Masleniza"
E sarbatoarea clatitelor in Rusia si tine o saptamana .o sa va postez reteta de foi de clatite... testata de mine de ceva ani ,
in familia mea se mananca clatitele si fara ocazie speciala !
Ingrediente/30buc
3-oua
1L-lapte
faina alba superioara -240 gr(2pahare)
1lingura de zahar(optional)
1pachetel-zahar vanilinat
1varf de sare
20ml -ulei/uns tigaia ( mai folosesc slaninuta tare sau unt topit )
intr-un bol mai mare punem ouale zaharul si zaharul cel vanilinat.
Batem ouale si adaugam jumatate din lapte, mixam bine
adaugam faina si iar mixam bine sa nu fie cocoloase,
urmeaza laptele ramas si din nou mixam bine de tot.
Iese o compozitie asemenea unei smantani foarte lichide.
Lasam compozitia 15-20min sa stea, dupa... amestecam bine la fiecare clatita si ne apucam de copt,
eu folosesc tigaie din fonta pentru ca pastreaza caldura uniform ,dar puteti folosi si altfel de tigai /clatite,
tigaia incinsa bine(apoi dau foul mic) ungem tigaia cu o pensula inmuiata in ulei tot la fiecare clatita ,ies mai fragede .
Daca le mancam goale le rumenesc mai tare,
daca sant fara zahar
sant bune umplute cu diferite gemuri , branza ,creme dulci sarate,caviar si multe altele.Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu