Este desertul perfect pentru cei indragostiti de cineva sau cel putin de ciocolata neagra...
50gr -ciocolata neagra minim80%
50gr-zahar
50gr- unt +20/uns formele
1ou
50gr-faina alba superioara
1/2 lingurite praf de copt
2 linguri de cacao/tapetat formele
10migdale/ornat
1 cupa de inghetata
Intr-un vas termorezistent punem ciocolata,zaharul si 50 gr de unt ,punem vasul pe o cratita cu apa clocotinda si le lasam sa se topeasca
amestecam bine compozitia scoatem de pe baia fierbinte si lasam sa se racoreaca
dupa ce s-a racorit adaugam oul si amestecam rapid pana se omogenizeaza
urmeaza faina si praful de copt.
Amestecam bine compozitia sa nu aiba cocoloase,
luam doua forme medii, le ungem cu untul ramas
tapetam foarte bine cu cacao
turnam compozitia in forme,acoperim cu folie din plastic si le punem la frigider /cel putin 1 ora
dupa ce le scoatem din frigider , scoatem pelicula si imediat le
punem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru fix14 min ...daca
le lasati mai mult riscati sa pierdeti efectul lavei,dupa 14 min le scoatem.
Punem forma foarte atent cu fata in jos si cu o paleta din lemn batem forma putin pentru a se scoate usor,
daca ungeti bine formele ies foarte usor si curat.
Acum urmeaza ornarea dupa fantezia fiecaruia,
cu un cutit taiati fondantul sa curga lava
inghetata (optional), migdalele tocate si desertul e gata...
O nebunie de nu te poti opri .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu