luni, 9 februarie 2015

Fondant de ciocolata

Este desertul perfect pentru cei  indragostiti de cineva sau  cel putin de  ciocolata  neagra...
 ingrediente / 2portii
50gr -ciocolata neagra minim80%
50gr-zahar
50gr- unt +20/uns formele
1ou
50gr-faina  alba superioara
1/2 lingurite praf de copt
2 linguri de cacao/tapetat formele
10migdale/ornat
1 cupa  de  inghetata
Intr-un vas termorezistent  punem ciocolata,zaharul si 50 gr de unt ,punem vasul pe o cratita cu apa  clocotinda si le  lasam  sa  se  topeasca
amestecam bine compozitia scoatem de pe baia  fierbinte  si lasam  sa  se  racoreaca
dupa ce  s-a racorit adaugam oul si amestecam rapid pana se omogenizeaza
urmeaza faina si praful de copt.
Amestecam bine compozitia sa nu aiba  cocoloase,
 luam  doua forme medii,  le ungem  cu untul ramas
tapetam foarte bine  cu  cacao
turnam compozitia in  forme,acoperim  cu folie din plastic si le punem la  frigider /cel putin 1 ora
dupa ce le scoatem din  frigider , scoatem pelicula  si  imediat le punem  in  cuptorul  preincalzit la  180 grade pentru  fix14 min ...daca le lasati mai  mult riscati sa pierdeti efectul  lavei,
dupa 14 min le  scoatem.
Punem forma  foarte atent cu  fata  in  jos  si cu o paleta  din  lemn batem  forma putin pentru a  se scoate  usor, 
daca ungeti bine  formele ies foarte usor si curat.
Acum urmeaza ornarea dupa  fantezia fiecaruia,
cu un  cutit  taiati fondantul sa  curga lava
 inghetata (optional), migdalele  tocate si  desertul e gata...
  O  nebunie  de   nu  te  poti  opri .
  Pofta mare!


Niciun comentariu: