luni, 16 februarie 2015

Nuci caramelizate

este foarte usor si rapid  de  preparat din  produse accesibile.

Ingrediente:
200gr -miez de nuci uscat  bine
100g-miere
20gr- ulei de susan sau floarea soarelui
50g-seminte de susan sau  fulgi de cocos




 punem susanul intr-o tigaie si-l uscam foarte putin, daca folosim  fulgii de cocos  trecem  peste acest pas
    susanul  uscat il rasturnam intr-un bol 


 la foc mic in tigaia incinsa punem uleiul si mierea
amestecam   bine pana  incepe  sa  se  caramelizeze
 cum incepe sa se schimbe spre culoarea maro(nu caramelizati prea tare mierea  ca  sa  nu devina amara)
 adaugam  repede nucile
 amestecam pana incepe sa se prinda caramela de nuci
stingem focul  si incepem  sa le  scoatem  cate  una si le  tavalim prin  susanul pregatit
acest proces trebuie facut  repejor  pentru a nu  se  lipi  nucile unele  de  altele ,cu putina  indemanare o sa reusiti  sa scoateti  si  cate mai  multe.
 le  asezi pe un platou  sa  se  raceasca bine
  este o gustarica  ideala  la  un  ceai  verde,  sau   rontaiala perfecta pentru  familie!




2 comentarii:

Unknown spunea...

Sigur voi face acest desert in zilele/saptamanile urmatoare... arata foarte bine.
Astept cu nerabdare si urmatoarele retete :*

Rita spunea...

Multumesc Mihaela!