Ciocolata cu sucul si lichiorul de visine ii da o combinatie de arome si gust deosebit!Am tot modificat si ajustat din mai multe retete pana am obtinut acest rezultat... Recomand sa salvati reteta cu mare drag!!!
Ingrediente/ un tort de 2kg
1buc-pandispan Pandispan rapid
Crema
200g-ciocolata 40% cacao minim
100g-zahar
500g-smantana 20% sa fie rece
200ml-suc propriu din visine
20ml-lichior din visine
70g-unt de ciocolata(unt simplu)
1pl-vanilie
Ornamente
100g-ciocolata cu cacao
10g -ciocolata alba(fulgi de cocos)
Pandispanul racit il sectionam in trei foi egale,iar inr-un bol pus pe bain-marie punem ciocolata, vanilia, untul si zaharul la topit,cand ciocolata cu untul incep sa se topesca amestecam pana se amesteca totul uniform, zaharul nu se topeste definitiv dar nu va faceti griji se va topi ulterior...
Scoatem bolul de pe bain-marie...si incepem sa adaugam in reprize cate 2 linguri de smantana la compozitia din ciocolata, tot mixand concomitent la viteza mica pana incorporam toata smantana si se topeste zaharul, va deveni o crema fina dar nu prea tare, dar asa trebuie... acoperim bolul cu folie din plastic si-l dam la rece /30 -60 min
Pe platoul unde o sa montam tortul punem doua fasii de hartie (pentru a nu murdari platoul de crema)asezam prima foaie si insiropam foaia cu putin din lichiorul care a fost diluat in cele 200ml de suc de visina....Punem cate 3-4linguri din crema pe foaie, ungem si montam si cea de a doua foaie , repetam la fel cu toate 3 foi,ungem tortul cu crema si pe latreral.
Am ambracat atent cercul de la tava cu pereti detasabili (nu e obligatoriu) intindem crema si si-l punem la rece pentru 5-6ore sau peste noapte.A doua zi scoatem cercul detasabil, nivelam fumos crema , (tragem hartia in parti cu ambele maini cu o miscare brusca) A veni si randul ciocolatei pentru ornat pe care o razuim cu un cutit sau razatoare pe suprafata tortului.
I-am mai aranjat niste moturi din untul de ciocolata care il aveam ramas si am nins cu fulgii de cocos peste el...aici lucram cu fantezia!
Ingrediente/ un tort de 2kg
1buc-pandispan Pandispan rapid
Crema
200g-ciocolata 40% cacao minim
100g-zahar
500g-smantana 20% sa fie rece
200ml-suc propriu din visine
20ml-lichior din visine
70g-unt de ciocolata(unt simplu)
1pl-vanilie
Ornamente
100g-ciocolata cu cacao
10g -ciocolata alba(fulgi de cocos)
Pandispanul racit il sectionam in trei foi egale,iar inr-un bol pus pe bain-marie punem ciocolata, vanilia, untul si zaharul la topit,cand ciocolata cu untul incep sa se topesca amestecam pana se amesteca totul uniform, zaharul nu se topeste definitiv dar nu va faceti griji se va topi ulterior...
Scoatem bolul de pe bain-marie...si incepem sa adaugam in reprize cate 2 linguri de smantana la compozitia din ciocolata, tot mixand concomitent la viteza mica pana incorporam toata smantana si se topeste zaharul, va deveni o crema fina dar nu prea tare, dar asa trebuie... acoperim bolul cu folie din plastic si-l dam la rece /30 -60 min
Pe platoul unde o sa montam tortul punem doua fasii de hartie (pentru a nu murdari platoul de crema)asezam prima foaie si insiropam foaia cu putin din lichiorul care a fost diluat in cele 200ml de suc de visina....Punem cate 3-4linguri din crema pe foaie, ungem si montam si cea de a doua foaie , repetam la fel cu toate 3 foi,ungem tortul cu crema si pe latreral.
Am ambracat atent cercul de la tava cu pereti detasabili (nu e obligatoriu) intindem crema si si-l punem la rece pentru 5-6ore sau peste noapte.A doua zi scoatem cercul detasabil, nivelam fumos crema , (tragem hartia in parti cu ambele maini cu o miscare brusca) A veni si randul ciocolatei pentru ornat pe care o razuim cu un cutit sau razatoare pe suprafata tortului.
I-am mai aranjat niste moturi din untul de ciocolata care il aveam ramas si am nins cu fulgii de cocos peste el...aici lucram cu fantezia!
Pentru pofticiosi!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu