Va prezint o salata usoara si delicioasa care se serveste rece este din "taietei de sticla"(Funchiosa) sau fidea de bob cum i se mai spune, dar puteti folosi si oricare alti taietei preferati din orez .
Ingrediente/3portii
100g-taietei de sticla(Funchiosa)
2-morcovi medii
1-ardei rosu iute(sau dulce)
2-linguri ulei de susan(sau de masline)
1-manunchi cozi de ceapa
5-catei de usturoi
100ml-sos de soia
si o razatoare / spaghetti raw(optional)
Pentru inceput... avem nevoie de apa care o punem la fiert cu putina sare
Intr-e timp cat fierbe apa , luam un bol mai adanc si razuim morcovul prin razatoarea speciala,daca nu avem razatoare taiem morcovii fideluta manual.
Adaugam la el si taieteii si turnam peste ei apa clocotita cu sare.
Taiem repejor si ardeiul fideluta si-l alaturam la taietei si morcovi.
Le amestecam usor pe toate si le lasam /10min,
Dupa timpul scurs scurgem taieteii de apa si-i clatim sub jet de apa rece dupa care-i lasam sa se scurga bine.
Punem taietei scursi inapoi in bol,tocam cozile de ceapa si pisam usturoiul care le adaugam la taietei.
Urmeaza sosul de soia,
Si ultimul este si uleiul,amestecam bine sa se amestece uniform culorile si salata este gata...
O servim alaturi de fructe de mare, peste, carnita fripta s.a.
Pofta buna!
Ingrediente/3portii
100g-taietei de sticla(Funchiosa)
2-morcovi medii
1-ardei rosu iute(sau dulce)
2-linguri ulei de susan(sau de masline)
1-manunchi cozi de ceapa
5-catei de usturoi
100ml-sos de soia
si o razatoare / spaghetti raw(optional)
Pentru inceput... avem nevoie de apa care o punem la fiert cu putina sare
Intr-e timp cat fierbe apa , luam un bol mai adanc si razuim morcovul prin razatoarea speciala,daca nu avem razatoare taiem morcovii fideluta manual.
Adaugam la el si taieteii si turnam peste ei apa clocotita cu sare.
Taiem repejor si ardeiul fideluta si-l alaturam la taietei si morcovi.
Le amestecam usor pe toate si le lasam /10min,
Dupa timpul scurs scurgem taieteii de apa si-i clatim sub jet de apa rece dupa care-i lasam sa se scurga bine.
Punem taietei scursi inapoi in bol,tocam cozile de ceapa si pisam usturoiul care le adaugam la taietei.
Urmeaza sosul de soia,
Si ultimul este si uleiul,amestecam bine sa se amestece uniform culorile si salata este gata...
O servim alaturi de fructe de mare, peste, carnita fripta s.a.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu