Daca tot suntem in sezonul urzicilor am decis azi sa prepar o tocanita de urzici (de post).
Ingrediente/2portii
400g-urzici proaspete
1-ceapa medie
5-catei de usturoi
30g -faina alba
30ml-ulei
2foi de dafin
sare,piper
150ml -zeama de la urzici(apa)
Incepem cu alesul si spalatul urzicilor, le spalam in 5-6ape.
Intr-un vas mai maricel punem apa la fiert , cand a inceput sa clocoteasca apa aruncam urzicile la oparit.
Dupa ce le-am scufundat in apa clocotita si si-au schimbat culoarea in deschis, le scoatem la scurs intr-o strecuratoare,zeama nu o aruncam, pastram 150ml pentru diluarea tocanitei, iar restul nu arunc o racesc si o beau, daca mai ramane folosesc la udat florile .
Urzicile oparite si scurse le tocam cu masina de tocat sau blender.
Punem intr-o tigaie incinsa uleiul apoi adaugam si ceapa tocata la calit.
facem focul mic, apoi adaugam piperul si foile de dafin,
punem si faina .
Acum amestecam faina cu ceapa calita,
adaugam cele 150ml de zeama din urzici(apa) si amestecam repede pana se face o consistenta cremoasa asemanatoare cu ciulamaua.
Urmeaza imediat urzicile tocate.
Amestecam pana se omogenizeaza ,(daca vi se pare prea groasa mai adaugati putina zeama) eu o las la cantitatile astea pentru ca imi place sa o pot lua pe botul de mamaliga.
Dupa 3 min adaugam sarea dupa gust si usturoiul pisat, amestecam bine iar,o mai lasam 3 min si stingem focul.
Tocanita este gata.O mancam cu mamaliguta, sau intinsa pe paine.
Cand nu e post , mai bagam langa ea jumari ,oua scrob,branza de oaie...
Ingrediente/2portii
400g-urzici proaspete
1-ceapa medie
5-catei de usturoi
30g -faina alba
30ml-ulei
2foi de dafin
sare,piper
150ml -zeama de la urzici(apa)
Incepem cu alesul si spalatul urzicilor, le spalam in 5-6ape.
Intr-un vas mai maricel punem apa la fiert , cand a inceput sa clocoteasca apa aruncam urzicile la oparit.
Dupa ce le-am scufundat in apa clocotita si si-au schimbat culoarea in deschis, le scoatem la scurs intr-o strecuratoare,zeama nu o aruncam, pastram 150ml pentru diluarea tocanitei, iar restul nu arunc o racesc si o beau, daca mai ramane folosesc la udat florile .
Urzicile oparite si scurse le tocam cu masina de tocat sau blender.
Punem intr-o tigaie incinsa uleiul apoi adaugam si ceapa tocata la calit.
facem focul mic, apoi adaugam piperul si foile de dafin,
punem si faina .
Acum amestecam faina cu ceapa calita,
adaugam cele 150ml de zeama din urzici(apa) si amestecam repede pana se face o consistenta cremoasa asemanatoare cu ciulamaua.
Urmeaza imediat urzicile tocate.
Amestecam pana se omogenizeaza ,(daca vi se pare prea groasa mai adaugati putina zeama) eu o las la cantitatile astea pentru ca imi place sa o pot lua pe botul de mamaliga.
Dupa 3 min adaugam sarea dupa gust si usturoiul pisat, amestecam bine iar,o mai lasam 3 min si stingem focul.
Tocanita este gata.O mancam cu mamaliguta, sau intinsa pe paine.
Cand nu e post , mai bagam langa ea jumari ,oua scrob,branza de oaie...
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu