Am sa va prezint cum prajesc eu cartofii...chiar daca sant mereu la dieta , acesti cartofi nu ma pot lipsi de ei sa nu-i consum 1-2 ori /saptamana.
Ingrediente/3 portii
1kg-de cartofi
2cepe medii(optional)
1c-de usturoi(optional)
1/5lingurita- sare
30ml-ulei
Ingrediente/3 portii
1kg-de cartofi
2cepe medii(optional)
1c-de usturoi(optional)
1/5lingurita- sare
30ml-ulei
Curatam cartofii de coaja ii spalam bine, la fel ceapa si usturoiul,
Taiem cartofii cum ne place pe un prosop curat si-i stergem bine,(prosopul va strange toata apa de pe cartofi si astfel nu va sari uleiul si nici cartofii nu se vor lipi),
tigaia o punem la incins la foc mediu , adaugam uleiul in tigaie ,dupa1min punem un cartof taiat ,daca uleiul sfaraie atunci putem pune toti cartofii in tigaie.
Prajim cartofii fara capac (la inceput) si amestecam la ei din 5 in 5min timp de 20min, cu o furculita sau spatula din lemn pana se rumenesc frumos.
Adaugam sarea si amestecam bine iar , dam focul la minim si punem capacul pe tigaie/5min
Intr-e timp taiem ceapa si usturoiul solzisori si le adaugam peste cartofi.
Le lasam sub capac 5-7min si stingem focul dupa care ii putem aranja in farfurie,pot fi serviti cu muraturi sau salatele preferate,exemplul meu e cu salata de leurda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu