Taieteii de casa... fiecare gospodina are tehnicile si retetele sale,eu am invatat sa-i fac asa de la bunica si de fiecare data cand prepar taieteii imi amintesc cu drag de acele vremuri frumoase.
Ingrediente
3 galbenusuri
100g-faina alba+50g/modelat
1varf de sare
Intr-un bol punem galbenusurile separate de albus si sare,
frecam putin galbenusurile cu sarea.
Adaugam 100g de faina
Si ne apucam de framantat,amestecam cu o lingura.
Apoi il scoatem pe masa presarata cu faina.
Este un aluat mai tare dar lipicios de aia insistam sa-l framantam pana nu se mai lipeste si iese neted.
Il acoperim cu faina apoi cu un prosop si-l lasam sa se odihnesca 15min
Ingrediente
3 galbenusuri
100g-faina alba+50g/modelat
1varf de sare
Intr-un bol punem galbenusurile separate de albus si sare,
frecam putin galbenusurile cu sarea.
Adaugam 100g de faina
Si ne apucam de framantat,amestecam cu o lingura.
Apoi il scoatem pe masa presarata cu faina.
Este un aluat mai tare dar lipicios de aia insistam sa-l framantam pana nu se mai lipeste si iese neted.
Il acoperim cu faina apoi cu un prosop si-l lasam sa se odihnesca 15min
Dupa 15min , din bila de aluat odihnita intindem cu sucitorul o foaie subtire de 1,5-2mm (cand vreau sa-i fac cu unt si dulceata intind foaia cat mai subtire) o impartim in 4 parti cu un cutit cu lama subtire si bine ascutit
Pentru taietei scurti... din fiecare parte taiem fasii,
suprapunem fasiile una peste alta
si taiem taieteii cat mai subtire tinand degetele in spatele cutitului,asa putem manevra grosimea lor mai usor dar aveti grija de degete,
Pentru taietei mai lungi... rulam foaia si la fel taiem subtiri.
Daca-i folosim imediat... atunci insiram taieteii pe masa cu putina faina si inainte de ai pune la fiert ii cernem de faina,
iar daca-i folositi a doua zi sau mai tarziu,atunci la fel ii insirati cu faina la un loc uscat si ei se vor usca la voie in 24ore.
Sa aveti spor la taietei!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu