Ingrediente/ 6portii
750ml-bulion de pui sau vita (supa limpede)
750ml- lapte
250g-malai
100-150g-branza de oaie
1cub-de unt(20g)
1lingurita de sare
150g-urzici proaspete(optional)
Luam o cratita cu fundul mai gros sau ceaun de otel (daca vasul are fundul prea subtire se va arde mamaliga) Dupa ce am ales vasul potrivit punem laptele cu bulionul la fiert la foc iute.
Cand a inceput sa fiarba ,adaugam sarea amestecam si dam focul la mediu.
Acum incepem sa turnam malaul in ploaie si concomitent cu un tel amestecam continuu , pentru a nu se face cocoloase.
Amestecam continuu ... in 2min incepe sa se ingroase mai amestecam timp de 2min
apoi lasam pentru 3 min sa se coaca.
Dupa 3min amestecam bine iar si lasam pentru 3min
Amestecam bine timp de un 1min... o mai lasam pentru 3 min,
dupa care adaugam branza rasa prin razatoare sau pisata cu furculita cat mai marunt.
Amestecam bine mamaliga pana se incorporeaza cu branza, o lasam... si dupa 3min adaugam cubul de unt
Iar amestecam bine de tot, stingem focul, punem un capac si o lasam putin.
Intr-un vas cu apa clocotinda si sarata oparim urzicile spalate si scurse...
Scurgem urzicile oparite si le servim cu mamaliga ,smantana,un ou prajit ochi, si mujdei de leurda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu