sâmbătă, 14 martie 2015

Mamaliga cu branza de oaie


Este o mamaliga   foarte gustoasa ,doar ca e o mamaliga mai moale,nu e cea traditionala care se rastoarna pe farfurie .Stiu aceasta  reteta   de  cand  eram copila, o mancam  la bunica Catinca... De cate ori mergeam la ea  sa o ajut cu ale casei  abia asteptam sa vina masa .Am  sa impart  reteta   cu voi   si ce imi punea  ea  in  farfurie langa mamaliguta delicioasa.
Ingrediente/ 6portii
750ml-bulion de pui sau vita (supa limpede)
750ml- lapte
250g-malai
100-150g-branza de oaie
1cub-de unt(20g)
1lingurita de sare
150g-urzici proaspete(optional)
Luam  o cratita cu fundul  mai gros sau ceaun de otel (daca  vasul are fundul  prea subtire se va arde  mamaliga) Dupa ce am ales vasul potrivit punem laptele cu bulionul la fiert la  foc iute.
Cand a inceput sa fiarba ,adaugam sarea  amestecam si dam focul la mediu.
 Acum incepem  sa turnam malaul in ploaie si concomitent  cu un tel amestecam  continuu  , pentru a nu se face  cocoloase.
Amestecam continuu ... in 2min incepe sa se ingroase mai  amestecam timp de 2min
 apoi lasam pentru 3 min  sa se  coaca.
Dupa 3min amestecam bine iar si lasam pentru 3min
 Amestecam bine  timp  de un 1min... o mai lasam pentru 3 min, 
dupa care adaugam branza rasa prin razatoare sau pisata cu furculita  cat mai marunt. 
 
Amestecam  bine mamaliga pana se incorporeaza cu branza,  o lasam...  si dupa 3min adaugam cubul de unt
Iar amestecam bine de tot, stingem focul, punem un capac si o lasam  putin.
Intr-un vas cu apa clocotinda si sarata oparim urzicile spalate si scurse...
Scurgem  urzicile oparite si  le servim cu mamaliga ,smantana,un ou prajit ochi, si mujdei  de leurda.
Pofta buna! 





Niciun comentariu: