Azi am sa va prezint o idee de clatite sarate, care este un aperitiv super gustos si aspectuos pentru diferite ocazii, in RM heringul sarat se regaseste aproape la toate sarbatorile pe masa, aceasta
reteta este o imitatie a salatei "Shuba" sunt sigura ca va fi pe gustul multor gospodine chiar si daca nu sunt Basarabence...
Ingrediente 4/portii
2fileuri de hering in ulei
2cartofi
5 foi de clatite roz, reteta o gasiti pe blog Foi de clatite roz
3cepe verzi
1cub de unt (sau maioneza)
sare
Pentru inceput curatam cartofii ii spalam si-i taiem in patru, intr-un castron punem apa si cartofii la fiert pentru 30 min
peste jumatate de ora scurgem cartofii ,dar mai lasam 2 linguri de zeama din care au fiert , mai adaugam untul(maioneza) sare dupa gust si facem cartofii piure.
Tocam cozile de ceapa si le adaugam la piure amestecam bine si gata umplutura.
Pe foaia de clatita intindem piureul, asezam heringul orizontal mai spre centru,
rulam foaia o punem pe farfurie si le rulam pe toate pana se termina piureul, le dati la rece si le taiati inainte de a le pune pe masa.
O metoda si cu file peste rulou.
Cand le taiati... ungeti cutitul cu ulei, se vor taia mai usor.
reteta este o imitatie a salatei "Shuba" sunt sigura ca va fi pe gustul multor gospodine chiar si daca nu sunt Basarabence...
Ingrediente 4/portii
2fileuri de hering in ulei
2cartofi
5 foi de clatite roz, reteta o gasiti pe blog Foi de clatite roz
3cepe verzi
1cub de unt (sau maioneza)
sare
Pentru inceput curatam cartofii ii spalam si-i taiem in patru, intr-un castron punem apa si cartofii la fiert pentru 30 min
peste jumatate de ora scurgem cartofii ,dar mai lasam 2 linguri de zeama din care au fiert , mai adaugam untul(maioneza) sare dupa gust si facem cartofii piure.
Tocam cozile de ceapa si le adaugam la piure amestecam bine si gata umplutura.
Pe foaia de clatita intindem piureul, asezam heringul orizontal mai spre centru,
rulam foaia o punem pe farfurie si le rulam pe toate pana se termina piureul, le dati la rece si le taiati inainte de a le pune pe masa.
O metoda si cu file peste rulou.
Cand le taiati... ungeti cutitul cu ulei, se vor taia mai usor.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu