duminică, 1 martie 2015

Carne de vita inabusita

O reteta de  carnita aromata , frageda  si perfecta pentru  un  pranz consistent, o  gatesc  des si se combina cu  o gramada  de garnituri(pireu de  cartofi, mazare verde, mamaliga,  orez , hrisca, paste, arpacas, mei)  
Ingrediente:4/portii
500gr-carne  vita
3-morcovi medii
2-cepe medii
3-catei de usturoi
2lingiri de faina alba
50gr de ulei
1pahar -de lapte sau  bulion
1pahar - de suc de rosii
verdeata preferata(marar,patrunjel,coriandru )
1/2lingurite boia iute sau dulce
1/2lingurite ghimbir macinat
1/2lingurite busuioc uscat
1/2lingurite coriandru macinat
10-boabe de piper negru (poate fi  si macinat)
frunza  de  dafin
sare dupa gust
Intr-un  bol punem faina cu carnea taiata  cubulete sau  fasii cum  va  place, o scuturati bine  pana se  ambraca  bine toata  in  faina.

Intr-o tigaie  sau  cratita  cu  fundul  gros... la  foc mediu incingem  uleiul  si  adaugam carnea  la  calit, o rumenim  putin, amestecam sa   nu  se  lipesca  bucatelele  una  de  alta.
La   focul  minim adaugam  ceapa  taiata solzisori si  morcovul rondele ,amestecam bine  punem  capacul  si  lasam 5 min.
Dupa 5min urmeaza laptele si condimentele, amestecam si  punem  capacul pentru 15min ,intr-e timp  mai  amestecam periodic.
Dupa timpul  scurs adaugam  sucul de  rosii  ,verdeata ,sare  dupa  gust si  mai  lasam 30min la  foc  domol amestecand de  cateva  ori. 
Pofta mare! 




Niciun comentariu: