O reteta de carnita aromata , frageda si perfecta pentru un pranz consistent, o gatesc des si se combina cu o gramada de garnituri(pireu de cartofi, mazare verde, mamaliga, orez , hrisca, paste, arpacas, mei)
Ingrediente:4/portii
500gr-carne vita
3-morcovi medii
2-cepe medii
3-catei de usturoi
2lingiri de faina alba
50gr de ulei
1pahar -de lapte sau bulion
1pahar - de suc de rosii
verdeata preferata(marar,patrunjel,coriandru )
1/2lingurite boia iute sau dulce
1/2lingurite ghimbir macinat
1/2lingurite busuioc uscat
1/2lingurite coriandru macinat
10-boabe de piper negru (poate fi si macinat)
frunza de dafin
sare dupa gust
Intr-un bol punem faina cu carnea taiata cubulete sau fasii cum va place, o scuturati bine pana se ambraca bine toata in faina.
Intr-o tigaie sau cratita cu fundul gros... la foc mediu incingem uleiul si adaugam carnea la calit, o rumenim putin, amestecam sa nu se lipesca bucatelele una de alta.
La focul minim adaugam ceapa taiata solzisori si morcovul rondele ,amestecam bine punem capacul si lasam 5 min.
Dupa 5min urmeaza laptele si condimentele, amestecam si punem capacul pentru 15min ,intr-e timp mai amestecam periodic.
Dupa timpul scurs adaugam sucul de rosii ,verdeata ,sare dupa gust si mai lasam 30min la foc domol amestecand de cateva ori.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu