Sant deliciosi, chiar mai buni ... (cei din comert pentru mine sant deja istorie), imi plac foarte tare,dar piticului si mai mult de aia eu nu ma mai satur niciodata de ei! Va recomand cu caldura sa incercati reteta daca va plac biscuitii de ovaz.
Ingrediente/25-30bisuiti
120g-unt
100g-zahar
1-ou
2linguri-miere
2lingurite-scortisoara macinata
225g-fulgi de ovaz macinati fin
1varf de sare
8g -praf de copt
60g-seminte de susan
Ingrediente/25-30bisuiti
120g-unt
100g-zahar
1-ou
2linguri-miere
2lingurite-scortisoara macinata
225g-fulgi de ovaz macinati fin
1varf de sare
8g -praf de copt
60g-seminte de susan
Intr-un bol punem untul bucatele,sarea si zaharul.
Batem pana omogenizam untul cu zaharul.
Urmeaza oul si iar omogenizam.
Adaugam la compozitie mierea si amestecam bine.
Urmatoarea este scortisoara ...iar omogenizam bine.
La fulgii de ovaz macinati adaugam praful de copt si-l amestecam cu faina .
Incorporam fana cu compozitia din unt.
Amestecam totul timp de 5min,(va fi o compozitie mai moale)acoperim cu folie din plastic bolul si-l dam la frigider peste noapte.
Adoua zi... mai intai incingem cuptorul la 180grade si mai apoi scoatem bolul din frifider ,dupa care ne apucam de modelat.
Cu o lingurita luam cate putin din compozitie(care e deja tare) si facem bilute nu prea mari,le tavalim prin susan,(dupa fiecare 2bilute spalati mainile si uscatile pentru a modela mai usor).
Le asezam pe tavile asternute cu folie de aluminiu , apoi cu hartie de copt(facem asa ca sa nu ardem prea tare biscuitii la talpa)
Asezam bilutele in tavi la 5-6cm una de alta ,(pentru a nu se lipi intr-e ei in timpul coacerii)
Dam tavile la cuptor pentru 20min(pana se rumenesc putin marginile)dupa ce-i scoateti se mai intuneca la culoare)
Asezam biscuitii pe un gratar sa se racoreasca. Gata biscuitii!
Abia de am reusit sa fac poze ca ai mei deja ii devorau asa calzi!!!
Daca va mai raman... se pasreaza in cutii de carton timp de o saptamana.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu