Ador pestele Dorada pentru ca are putine oase ,pentru ca nu este gras,putin caloric si se mai gateste si rapid . Daca tot am avut pestele , pofta si timp liber de gatit ...am zis sa pun reteta preferata si aici.
Ingrediente/1portie
1peste Dorada(300g)
1- lamaie
2-linguri de ulei de masline
3-varfuri de menta
cativa catei de usturoi
sare,piper negru.
Curatam pestele de solzi si urechi, il spalam si stergem bine de apa cu un prosop de hartie.
Pisăm(nu tocam) usturoiul, cu un cutit cu lama lata apasand cu mana peste catei
Piparam si saram pestele pe toate partile
Taiem cateva feliuţe de lamaie,
Bagam in cap si burta pestelui feliute de lamaie, usturoi si frunze de menta
Adaugam si o lingurita de ulei înăuntru
Punem pestele pe hartie de copt strangem capetele in forma de gondola :lol(cu sfori de la pachete/cuptor, sau sfoara obisnuita unsa cu ulei) turnam restul uleiului peste peSte si-l dam in cuptorul incins la 180grade /25 min
Dupa 20min il scoateti si-l ungeti cu sucul lasat de el (repetati de 2 ori),daca va place sa fie pielea si mai rumena puteti sa-l ungeti cu sos de soia.
Dupa 25min il scoateti si-l serviti cu salata de alge sau preferata dumneavoastra .
Pofta buna!
Ingrediente/1portie
1peste Dorada(300g)
1- lamaie
2-linguri de ulei de masline
3-varfuri de menta
cativa catei de usturoi
sare,piper negru.
Curatam pestele de solzi si urechi, il spalam si stergem bine de apa cu un prosop de hartie.
Pisăm(nu tocam) usturoiul, cu un cutit cu lama lata apasand cu mana peste catei
Piparam si saram pestele pe toate partile
Taiem cateva feliuţe de lamaie,
Bagam in cap si burta pestelui feliute de lamaie, usturoi si frunze de menta
Adaugam si o lingurita de ulei înăuntru
Punem pestele pe hartie de copt strangem capetele in forma de gondola :lol(cu sfori de la pachete/cuptor, sau sfoara obisnuita unsa cu ulei) turnam restul uleiului peste peSte si-l dam in cuptorul incins la 180grade /25 min
Dupa 20min il scoateti si-l ungeti cu sucul lasat de el (repetati de 2 ori),daca va place sa fie pielea si mai rumena puteti sa-l ungeti cu sos de soia.
Dupa 25min il scoateti si-l serviti cu salata de alge sau preferata dumneavoastra .
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu