duminică, 26 martie 2017

Dorada la cuptor

Ador pestele Dorada  pentru ca  are putine oase ,pentru ca nu este gras,putin caloric si se mai gateste si  rapid . Daca  tot am  avut pestele , pofta si timp liber  de gatit ...am zis sa pun reteta preferata si aici.
Ingrediente/1portie
1peste Dorada(300g)
1- lamaie
2-linguri de ulei de masline
3-varfuri de menta
cativa catei  de usturoi
sare,piper negru.

Curatam pestele de solzi si urechi, il spalam si stergem bine de apa cu un prosop de hartie.
 Pisăm(nu tocam) usturoiul, cu un  cutit cu lama lata apasand cu mana  peste catei
Piparam si saram pestele pe toate partile
 Taiem cateva feliuţe de lamaie,
 Bagam  in cap si burta  pestelui feliute de lamaie, usturoi si frunze de menta
 Adaugam si o lingurita de ulei înăuntru
 Punem pestele pe hartie de copt strangem capetele in forma de gondola :lol(cu sfori de la pachete/cuptor, sau sfoara obisnuita unsa cu ulei) turnam restul uleiului  peste peSte si-l dam in cuptorul incins la 180grade /25 min
Dupa 20min il scoateti si-l ungeti cu sucul lasat de el (repetati de 2 ori),daca va place sa fie pielea si mai rumena puteti sa-l ungeti cu sos de soia.
Dupa 25min il scoateti si-l serviti cu salata de alge sau  preferata dumneavoastra .

Pofta buna!

Niciun comentariu: