Igrediente:
1pahar -de hrisca uscata
3pahare-de apa(puteti pune si 2p de apa dar va iesi uscata)
1varf de sare
Alegem hrisca daca necesita, o spalam bine in cateva ape si o scurgem de apa bine,
adaugam si apa peste ea, acoperim cratita cu capacul si o punem la foc minim 20min
dupa 20min ridicam capacul pana nu e gata si punem sarea amestecam foarte usor ca sa se dizolve sarea uniform si punem capacul la loc pentru 10min.
Urmariti procesul,dupa 10min ridicati capacul si verificati cu o lingura daca mai este apa ,daca nu mai e apa atunci opriti focul si lasati cratita acoperita putin,nu o amestecati cat este calda pentru ca riscati sa se deformeze boabele si va deveni un terci... Este valabil pentru toate crupele.
Cand e rece adaugam putina apa si la foc mic se reincalzeste, absoarbe apa foarte usor.
Pofta mare!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu