vineri, 6 martie 2015

Cum fierbem hrisca


 Este simplu ,dar daca  nu  ai  mai gatit  hrisca deseori  eviti  sa o  gatesti  din  teama  ca  nu-ti va  iesi...A sa  ca  va  indemn sa  invatati si  sa  o  folosti in alimentatie  cat  mai  des.
Igrediente:
1pahar -de hrisca uscata
3pahare-de  apa(puteti pune si 2p de apa dar va iesi uscata)
1varf de sare
Alegem hrisca daca  necesita, o spalam bine in cateva ape  si o scurgem de apa bine,
 adaugam si apa peste ea, acoperim  cratita cu capacul  si o punem la foc minim  20min
 dupa 20min ridicam capacul   pana nu e gata si   punem sarea amestecam foarte usor   ca sa se dizolve sarea uniform si punem capacul la loc pentru 10min.
 Urmariti procesul,dupa 10min ridicati capacul si verificati cu o lingura daca mai este apa ,daca nu mai e  apa  atunci opriti focul si lasati cratita acoperita  putin,nu o amestecati  cat este calda  pentru ca riscati sa se  deformeze boabele si va deveni un terci... Este valabil pentru toate crupele.
Cand e rece   adaugam putina apa si la foc mic se reincalzeste, absoarbe apa foarte usor.
  Pofta mare!

Niciun comentariu: