miercuri, 18 februarie 2015

Coltunasi cu branza dulce

 Acest desert este  preferatul  meu pentru ca merge  cu  toate  felurile  de  dulceturi sau gemuri,smantana  sau  iaurt
Ingrediente:/2portii
5 ,7- foi de  clatite
250gr-branza proaspata  de  vaci de 2%
1p-zahar vanilinat
1-ou
2-linguri de zahar(23gr)
2- cubulete de unt(20gr)
1lingurita-coaja  de portocala(optional)
Punem oul, zaharul si cel  vanilinat intr-un bol.
Batem putin oul cu  zaharul si  adaugam branza.
 Adaugam  si  coaja de portocala (daca  o folositi) si  amestecam  bine.
 Impartim foaia  de  clatita  in  4  parti si punem  cate o  lingurita din compozitia de  branza pe fiecare parte.
 Si incepem  modelarea...pliem primul colt peste branza,
 apoi celalat  colt il  pliem  peste  primul
 si cel  de  altreilea peste cele  doua, iese un  triunghi mic , asa   le  modelam  pana  terminam  branza.
Ungem  doua  forme  cu  putin  unt.
 Aranjam  coltunasii bine  pe  toti  in  forme si punem  untul ramas peste ei.
Acoperim  formele  cu  folie de  aluminiu si  le  dam in  cuptorul  pre-incalzit  la 180grade /20 min.
Dupa 20min scoatem  din  cuptor  formele  si   folia...
 Ii lasam  putin  sa  se  racoreasca  ca  sa  putem  sa-i  scoatem din forme intregi pentru  ai  aranja  in  farfurie,sau  putem  sa-i  ornam  si  mancam direct in  forme...
Sant  deliciosi si  se   termina foarte  repede.
Pofta  buna!



Niciun comentariu: