Acest desert este preferatul meu pentru ca merge cu toate felurile de dulceturi sau gemuri,smantana sau iaurt
Ingrediente:/2portii
5 ,7- foi de clatite
250gr-branza proaspata de vaci de 2%
1p-zahar vanilinat
1-ou
2-linguri de zahar(23gr)
2- cubulete de unt(20gr)
1lingurita-coaja de portocala(optional)
Punem oul, zaharul si cel vanilinat intr-un bol.
Batem putin oul cu zaharul si adaugam branza.
Adaugam si coaja de portocala (daca o folositi) si amestecam bine.
Impartim foaia de clatita in 4 parti si punem cate o lingurita din compozitia de branza pe fiecare parte.
Si incepem modelarea...pliem primul colt peste branza,
apoi celalat colt il pliem peste primul
si cel de altreilea peste cele doua, iese un triunghi mic , asa le modelam pana terminam branza.
Ungem doua forme cu putin unt.
Aranjam coltunasii bine pe toti in forme si punem untul ramas peste ei.
Acoperim formele cu folie de aluminiu si le dam in cuptorul pre-incalzit la 180grade /20 min.
Dupa 20min scoatem din cuptor formele si folia...
Ii lasam putin sa se racoreasca ca sa putem sa-i scoatem din forme intregi pentru ai aranja in farfurie,sau putem sa-i ornam si mancam direct in forme...
Sant deliciosi si se termina foarte repede.
Pofta buna!
Ingrediente:/2portii
5 ,7- foi de clatite
250gr-branza proaspata de vaci de 2%
1p-zahar vanilinat
1-ou
2-linguri de zahar(23gr)
2- cubulete de unt(20gr)
1lingurita-coaja de portocala(optional)
Punem oul, zaharul si cel vanilinat intr-un bol.
Batem putin oul cu zaharul si adaugam branza.
Adaugam si coaja de portocala (daca o folositi) si amestecam bine.
Impartim foaia de clatita in 4 parti si punem cate o lingurita din compozitia de branza pe fiecare parte.
Si incepem modelarea...pliem primul colt peste branza,
apoi celalat colt il pliem peste primul
si cel de altreilea peste cele doua, iese un triunghi mic , asa le modelam pana terminam branza.
Ungem doua forme cu putin unt.
Aranjam coltunasii bine pe toti in forme si punem untul ramas peste ei.
Acoperim formele cu folie de aluminiu si le dam in cuptorul pre-incalzit la 180grade /20 min.
Dupa 20min scoatem din cuptor formele si folia...
Ii lasam putin sa se racoreasca ca sa putem sa-i scoatem din forme intregi pentru ai aranja in farfurie,sau putem sa-i ornam si mancam direct in forme...
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu